Beijing, Pingyao & Xi'an

Yaxa Reizen

10-daagse individuele rondreis
€ 1.189,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd april t/m oktober
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontelbare cultuurschatten, een fascinerende geschiedenis; Welkom in China!

In Beijing wandelt u over het Plein van de Hemelse Vrede, betreedt u de Verboden Stad en bewondert u de prachtig aangelegde tuinen, paleizen en tempels van het Zomerpaleis. In Xi’an staat u oog in oog met de imposante soldaten van het Terracottaleger, die het graf van de eerste keizer van China bewaakten, en laat uw verrassen door alle schoonheid van het elegante en charmante Pingyao. Maar ook een wandeling over de legendarische Chinese Muur behoort absoluut tot een van de hoogtepunten van uw reis. Dit alles in combinatie met de heerlijke Chinese keuken en de vriendelijke bevolking, maken uw reis tot een onvergetelijke ervaring.

Hoogtepunten Beijing

 1. Ontrafel de mysteries van de Verboden Stad in Beijing
 2. Verken één van de zeven wereld wonderen: de Chinese Muur!
 3. Ervaar karakteristiek China in Pingyao
 4. Sta oog in oog met het welbekende Terracottaleger in Xi'an!

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Beijing

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag 2

Aankomst Beijing & Tempel van de Hemel

Welkom in China! Bij aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. Het hotel ligt centraal; een prima uitgangspunt om de stad te verkennen. Zo liggen de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en de winkels op zo’n 10 minuten rijden met de taxi van het hotel. Onderweg naar uw hotel bezoekt u gelijk al een van de bekendste bezienswaardigheden van Beijing: de Tempel van de Hemel, een hoogtepunt van Ming-architectuur. Hier voltrok de keizer belangrijke rituelen om een goede oogst af te dwingen. Om de tempel heen ligt een groot park dat erg populair is bij de bevolking. Er wordt Tai Chi beoefend, gevliegerd, muziek gemaakt, gekalligrafeerd, gezongen en veel spelletjes gedaan.

Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in Xinyuan Inn Beijing op basis van logies en ontbijt.

Tempel van de Hemel

Beijing

Dag 3

Tiananmenplein, Verboden Stad & het Zomerpaleis

Na het ontbijt haalt een Engelssprekende gids u op voor een schitterende dagexcursie. U verkent het Tiananmenplein (Plein van de Hemelse Vrede), met het mausoleum van Mao. Vervolgens bezoekt u de fascinerende Verboden Stad. Eeuwenlang was dit gebied alleen toegankelijk voor de regerende keizers en hun hofhouding. Na de lunch (inbegrepen) staat u een volgend hoogtepunt te wachten. U gaat naar een van de meest indrukwekkende paleizen van China, het Zomerpaleis, prachtig gelegen op de ‘Heuvel van het Lange Leven’. En u gaat hier ook nog eens op een hele bijzondere manier naar toe: vanaf de dierentuin vaart u in een boot er in ongeveer 1,5 uur naar toe! In de hete zomermaanden was het paleis het buitenverblijf van de Chinese keizer en zijn entourage. Het enorme complex bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en tuinen met letterlijk honderden wandelpaden. Een indrukwekkend geheel!

Dag 4

Vrije dag in Beijing

Wat wilt u vandaag ondernemen? Gaat u er zelf op uit of gaat u mee op een of meerdere van onderstaande optionele excursies?

Fietstocht hutongs

Tijdens een bezoek aan Beijing mag eigenlijk een bezoek aan de hutongs (de oude stadswijken) niet ontbreken. Deze historische volkswijken, daterent uit de Yuan- en de Ming-dynastie, zijn de meest karakteristieke wijken van Beijing. Het is er gemoedelijk, bijna dorps en er valt altijd iets te ontdekken: van kleine winkeltjes tot een lokale markt. Samen met een gids fiets u door de hutongs en krijgt u een uniek kijkje in het dagelijks leven van de locals. Op de fiets transformeert de metropool met zijn twintig miljoen als het ware tot een dorp en u krijgt het gevoel echt onderdeel uit te maken van deze bruisende stad.

Verscholen tempels

Beijing is bekend om haar wereldberoemde highlights als de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. Bent u benieuwd naar alle verscholen schatten? Samen met een Engelssprekende gids met privévervoer wijkt u van de gebaande paden af en ontdekt u de vele verscholen tempels die Beijing rijk is. Laat u verassen!

Kung Fu-show in het Red Theatre

Ga er lekker voor zitten en geniet van een bijna 2 uur durend spektakel waarin u op het podium een aaneenschakeling van de traditionele Chinese krijgskunsten de revue ziet passeren. Een lust voor het oog.

Verboden stad

Beijing

Dag 5

De Chinese Muur

U gaat vandaag naar de Chinese muur; een onvergetelijke ervaring! De muur is een van de zeven wereldwonderen en oorspronkelijk gebouwd om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische volkeren. Via een prachtige tocht door de bergen die Beijing omringen, reist u samen met uw gids in ongeveer 1,5 uur naar Mutianyu. Dit gedeelte van de muur is over het algemeen minder toeristisch, zo heeft u meer rust en ruimte om de muur te bekijken. Op dit stuk van nog geen 2 kilometer bevinden zich aan beide zijden 22 wachttorens en fortificaties. Het hoogste punt van de muur kunt u met een kabelbaan bereiken (niet inbegrepen). Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Beijing.

Dag 6

Beijing - Pingyao

Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation gebracht en reist u in ongeveer 4 uur met de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Als u aankomt in deze, één van de best bewaarde historische steden van China, wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht. De belangrijkste bezienswaardigheid van Pingyao? Dat is de oude stad! Zodra u via één van de toegangspoorten de autovrije binnenstad betreedt, waant u zich even terug in de tijd dat China nog door keizers en mandarijnen bestuurd werd. Vandaag en morgen heeft u zelf de tijd om al het moois achter deze toegangspoorten te verkennen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hongshanyi Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Traditionele Chinese architectuur

Pingyao

Dag 7

Vrije dag in Pingyao

Met de best bewaard gebleven stadsmuren van heel China en meer dan 4.000 huizen uit de Ming- en Qing-dynastieën van het Chinese keizerrijk, staat de stad met alle recht op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Vandaag kunt u zelf de stad verkennen. Slenter door de nauwe steegjes langs de talloze donkergrijze stenen huisjes met karakteristieke daken; ervaar het China van weleer! Wilt u de stad van bovenaf bekijken? Beklim dan de 6 kilometer lange en 12 meter hoge stadsmuur. De verdedigingsmuur geeft u niet alleen een prachtig uitzicht op de duizenden daken van Pingyao zelf, maar ook op de indrukwekkende vallei waar de stad in ligt. Als u wilt kunt u de muur in ongeveer een uur helemaal rondlopen. Niet alleen overdag is de stad prachtig, in de avonduren is de sfeer met de honderden brandende rode lantaarns bijna magisch te noemen...

Dag 8

Pingyao - Xi'an

Er staat u vandaag weer een unieke belevenis te wachten: u gaat naar het imposante Terracottaleger! Als u na ongeveer 3 uur reizen met de trein aankomt in Xi'an, is het grote moment gelijk daar. U wordt opgewacht en gaat naar het Terracottaleger van ruim 7.000 levensgrote stenen krijgers en paarden. Zij bewaken het graf van de eerste keizer Qin Shihuang. Deze keizer verenigde China en standaardiseerde maten, gewichten en het schrift en hij liet de Chinese Muur bouwen. Na afloop van de excursie wordt u naar het hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Gao Su Shenzhou Hotel op basis van logies en ontbijt.

Terracottaleger

Xi'an

Dag 9

Vrije dag in Xi'an

U heeft vandaag alle tijd om heerlijk rond te dolen door Xi'an. Van alle hoofdsteden die China gekend heeft, is Xi’an misschien wel de stad met de meest rijke historie. Het is de hoofdstad geweest van talloze Chinese dynastieën en was het oostelijke eindpunt van de befaamde Zijderoute. De toeristische bezienswaardigheden? Dat zijn er bijna teveel om op te noemen. Van de grotendeels nog intacte stadsmuur, de Trommel- en Beltorens tot de talloze tempels en pagodes.

Dag 10

Xi'an - Beijing - Amsterdam

Het is (helaas) tijd om uw koffers te pakken en u klaar te maken voor de terugvlucht naar Amsterdam. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt via Beijing naar Schiphol. U kunt terugkijken op een fantastische reis.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.189,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Bootovertocht
 • Treinticket Beijing - Pingyao, Pingyao - Xi'an in de 2e klasse.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 2, 3, 5 en 8.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visum China. Yaxa Reizen werkt voor de visumbegeleiding samen met CIBT VisumCentrale. Kijk voor meer informatie en prijzen op: www.visumcentrale.nl
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op