Fascinerend Noord-India & Nepal

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 2.289,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd september t/m april
Vrijblijvende offerte aanvragen

​​Wat kunt u verwachten als u een rondreis door Noord-India gaat maken?

Comfortabel reizen, veel in contact staan met de lokale bevolking, het echte Indiase straatleven meemaken én veel natuur zien. En natuurlijk de Taj Mahal in Agra en de vele andere andere culturele hoogtepunten!

In India reist u het beste in een auto met privé chauffeur. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien en mee te maken. Delhi, Agra, Jaipur, Varanasi, alle highlights van het noorden worden in deze reis gecombineerd. In Varanasi kunt u een bezoek brengen aan een Indiaase Yogi waar u kunt genieten van een traditionele yogasessie of een massage. Tijdens uw reis door Nepal mag een bezoek aan Kathmandu niet ontbreken. U ziet ook Nepal's belangrijkste Hindu tempel, de Pashupatinath. De stoepa Bodhnath is het symbool van Nepal waar u kunt genieten van het kleurrijke straatleven. Chitwan National Park is rijk aan flora en fauna. Er leven tal van vogelsoorten, vlinders en zoogdieren, waaronder de Bengaalse tijger en neushoorns.

Hoogtepunten India & Nepal

 1. Ontdek het bruisende leven in Delhi
 2. Ervaar de roze stad Jaipur
 3. Verken de wereldberoemde Taj Mahal
 4. Spot het wild in Chitwan National Park
 5. Ervaar authentiek Nepal in Kathmandu

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Delhi

Afhankelijk van uw vluchtschema vertrekt u naar Delhi waar u de volgende dag net na middernacht aankomt. Bij aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u hartelijk welkom geheten door uw chauffeur die u naar uw accommodatie zal brengen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Silver Fern op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Stadstour Delhi

De ochtend is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de lange vliegreis en kunt wennen aan het klimaat. In de middag maakt u een excursie door Delhi. U ervaart alle facetten van de hectische stad vol geuren en kleuren. Laat u meevoeren door alle opwinding van deze hectische stad en geniet van historie, prachtige paleizen en eeuwenoud werelderfgoed. Het beroemde Rode Fort bevindt zich in het oude gedeelte van de stad. Een bezoek aan dit meest luxueuze paleis van het Mogolrijk ontbreekt natuurlijk niet tijdens deze stadstour. Delhi was van 1912 tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, met als resultaat dat er veel Brits-koloniale gebouwen en grote parken naar Brits voorbeeld in New Delhi te vinden zijn. U rijdt u door het ambassadegebied en ziet u de verschillende regeringsgebouwen. Zo ziet tot slot de Qutab Minar. Deze toren van 72 meter hoog is een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in India. De bruinrode kleur van de aarde en de gebouwen hier contrasteren prachtig met de kleurrijke gewaden van de Indiase vrouwen die de toren bezoeken.

Rode Fort

Delhi

Dag 3

Delhi – Mandawa

Het oude centrum van Delhi biedt zoveel bijzondere bezienswaardigheden, deze verkent u vandaag door een bezoek aan het oude stadscentrum. Old Delhi heeft een imposante oude ommuring en smalle straatjes. Chandni Chowk, de levendige en kleurrijke markt van de oude stad, verkent u op ontzettend leuke manier; in een Riksja! Het is hier altijd gezellig druk en u wordt 'overladen' met tal van kleuren en geuren. Er is hier werkelijk van alles te koop, van kruiden en boeken tot keukengerei en sieraden. Ook bezoekt u vandaag het gedenkteken Raj Ghat, de beroemde Jama Masjid moskee en de prachtige Birla Mandir tempel. Vervolgens reist u naar uw accommodatie in Mandawa.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Vivana Culture op basis van logies en ontbijt.

De legende vertelt dat in de Kathmandu vallei vroeger een groot meer lag. De heilige Manjushri ontdekte vanaf deze heuvel de blauwe lotus met zijn duizend bloemen, die midden uit dit meer oprees. Hij pakte zijn ‘Magische Zwaard der Wijsheid’ en sloeg met één slag een gat in de rand van het meer waardoor het meer leeg stroomde. De lotusbloem werd volgens de legende overgebracht naar het voormalige eiland Swayambhu.

– Swayambhu tempel

Dag 4

Mandawa - Jaipur

Voordat u doorreist naar de volgende bestemming maakt u een kleine stadstour door Mandawa. Vroeger leefden er vele rijke families in deze kleine stad. Dit leidde tot de bouw van indrukwekkende herenhuizen, in India haveli’s genoemd. Tegenwoordig trekken deze haveli’s veel aandacht van toeristen, want geef toe het blijft een mooi plaatje om te zien. Vervolgens rijdt u in ongeveer vier uur naar de stad Jaipur, de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen. Na aankomst kunt u inchecken bij het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Albert Hall Museum, de Govind Devji tempel of winkelen in de Johari Bazar waar u onder ander katoen en sieraden kunt kopen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Park Regis Hotel op basis van logies en ontbijt.

Hawa Mahal

Jaipur

Dag 5

Jaipur & Omgeving

Na het ontbijt verkent u samen met uw gids Jaipur. U maakt een stadstour door de 'rozen stad' en ziet onder andere het stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Na de tour vertrekt u samen met uw gids naar het fort Amber, indrukwekkend gelegen op een heuvel buiten de stad. Aan de voet van de heuvel staat een jeep voor u klaar waarmee u naar het fort wordt gebracht. Of gaat u liever te voet? Ook dat is mogelijk. Het fort diende als bescherming van de paleizen van de maharadja en herbergt vele rijk versierde vertrekken. U heeft de tijd om hier zelf rond te kijken. Deze dag sluit u geheel in Indiase sferen af tijdens een diner met een lokale familie.

Dag 6

Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Na het ontbijt rijdt u in circa zes uur naar Agra. Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri, ooit de hoofdstad van het Mogolrijk. Vanwege watergebrek is deze stad maar zo'n vijftien jaar bewoond. Nu is het een prachtig bewaard gebleven ‘spookstad’. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht in Agra.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Mansingh Palace op basis van logies en ontbijt.

Overblijfselen van de spookstad Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikir

Dag 7

Taj Mahal en stadstour

Waarschijnlijk heeft u uitgekeken naar deze dag: u gaat naar de wereldberoemde Taj Mahal! Sjah Jahan liet dit mausoleum tussen 1632 en 1648 bouwen voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die stierf in het kraambed. Na zijn dood werd hij ook bijgezet in deze tombe. De gehele Taj Mahal uit wit marmer opgetrokken, dat schitterend afsteekt tegen de blauwe lucht en de omliggende landerijen. Na de Taj Mahal bezoekt u fort Agra, dat vanwege zijn kleur ook wel het rode fort wordt genoemd. Het fort heeft een 2,5 kilometer lange vestigingsmuur en werd in de 16e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad

Dag 8

Agra – Jhansi – Orchha - Khajuraho

Deze ochtend wordt u naar het station gebracht en vertrekt u per trein naar Jhansi (circa drie uur). Onderweg krijgt u een goede indruk van het lokale Indiase leven. In Jhansi staat de privéchauffeur klaar om u naar Khajuraho te brengen waar u overnacht. Er wordt een stop gemaakt in Orchha. Hier ziet u drie paleizen welke samen één groot complex vormen. Nu is het een rustig stadje, maar de grandeur van lang geleden ziet u nog altijd terug in de prachtige paleizen en tempels. U verkent het stadje en bezoekt onder ander paleis Jehangri Mahal en de tempels Laxminarayan en Raj Mahal. En dit alles in een groen decor aan de oevers van de Betwa-rivier. Prachtig! Dan reist u verder naar Khajuraho, een vriendelijk stadje, dat wereldberoemd is geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Ramada Khajuraho op basis van logies en ontbijt.

Tempels van Orccha

Orccha

Dag 9

Tempels van Khajuraho

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de plaatselijke tempels, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. De tempels zijn circa 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn er nog maar 22 tempels overgebleven van de oorspronkelijke 85. De gids vertelt u over de geschiedenis van de tempels, de verschillende goden die te zien zijn en de achtergronden van de Kamasutra leer. De Kamasutra is een Indiaas leerboek uit de 2e eeuw na Christus over de kunst van de liefde. Er zijn veel erotische afbeeldingen op de tempels, en het is nog een ware sport om ze allemaal op te speuren. Sommigen zijn niet te missen, maar anderen zouden wij niet gevonden hebben zonder de goede ogen en ervaring van onze gids. Hoeveel telt u er? In de avond sluit u de avond af met een betoverende geluid- en lichtshow!

Dag 10

Varanasi - Sarnath

Halverwege de ochtend wordt u naar de luchthaven van Khajuraho gebracht voor een korte binnenlandse vlucht van circa 50 minuten naar Varanasi. In de loop van de middag staat er een boeiende excursie gepland: u het boeddhistische heiligdom Sarnath, ongeveer 8 kilometer van Varanasi. Dit is de plaats waar Boeddha ongeveer 2.500 jaar geleden zijn eerste redevoering hield en er de monnikenorde, de Sangha, stichtte.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Amaaya Hotel op basis van logies en ontbijt

De haven van Varanasi

Varanasi

Dag 11

Heilige tocht over de Ganges

Voor hindoes is Varanasi dit de meest heilige stad ter wereld. Pelgrims komen hier van heinde en ver naar toe om zich te wassen in het heilige water van de Ganges. En dit allemaal met een eigen reden, bijvoorbeeld om te bidden, maar er zijn ook mensen die hier komen om te sterven. Vanochtend en vanavond maakt u een boottocht over de heilige rivier en ziet u de rituele plaatsen aan de rivier, de zogenaamde ghats, en bent u getuige van alles wat zich afspeelt in en op het water van de Ganges. Een onvergetelijke belevenis! In de middag bezoekt u nog een aantal prachtige tempels, hierna heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond bezoekt u nogmaals de Ganges voor het meemaken van het avond gebed.

Dag 12

Varanasi – Lumbini (Nepal)

U vertrekt vandaag vroeg uit Varanasi. U bent ongeveer zeven uur onderweg naar de grens met Nepal. Bij het verlaten van Varanasi verandert het uitzicht en reist u door het platteland van India. Onderweg passeert u kleine dorpjes en ziet u mannen en vrouwen aan het werk op het land. Voor de lunch (niet inclusief) maakt u een stop in Gorakhpur. We raden aan om te lunchen bij de moderne foodcourt in de City Mall, waar er allerlei verse Indiase maaltijden worden bereidt. De chauffeur wijst u hier de weg. Na de lunch rijdt u verder naar de grensplaats Sunauli, ongeveer 100 kilometer verder. Onderweg ziet u fraai gedecoreerde vrachtwagens en wordt het landschap steeds groener. Bij de grens van Nepal neemt u afscheid van uw chauffeur.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Lumbini Garden op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Lumbini – Chitwan

Vanmorgen maakt u kennis met de nieuwe chauffeur die de komende dagen meereist door Nepal. U vertrekt naar Chitwan, een fascinerende wildreservaat. Bij aankomst checkt u in uw Jungle Lodge. In dit reservaat vindt u vele verschillende dieren, zo zijn er ongeveer 50 verschillende soorten zoogdieren, 60 soorten reptielen en amfibieën, en wel meer dan 525 soorten vogels! De beste manier om dit park te verkennen is met een ervaren gids die u van alles over de flora en fauna kan vertellen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Maruni Sanctuary op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Vrije dag in Chitwan Nationaal Park

U heeft u een vrije dag ter besteding. Bij zonsopkomst is Chitwan namelijk op haar mooist. Er hangt een mystieke sfeer over de vlakte door het eerste gouden zonlicht. De rivier doet magisch aan met mistflarden over het water. Werkolifanten ploegen door het water en een primitief pontje gaat naar de overkant. Vraag uw accommodatie naar de mogelijkheden voor een expeditie door de jungle (optioneel, kosten niet inbegrepen). Het is een spannend idee dat neushoorns, luipaarden en andere dieren zich schuil houden in dit hoge gras.

Indische neushoorn

Chitwan National Park

Dag 15

Chitwan – Pokhara

In de loop van de ochtend vertrekt u naar Pokhara. Een betoverende stad gelegen ten midden van een rustige vallei. Pokhara wordt omringt door prachtige natuur, vooral het Phewa meer geeft de omgeving een prachtige uitstraling. Bij aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wat u ook gaat doen vandaag, de keuze is aan u!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Tuki Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Vrije dag in Pokhara

Een dag ter vrije besteding in Pokhara. Pokhara staat bekend om zijn relaxte sfeer. Vanaf de oevers van het Phewa meer heeft u een prachtig uitzicht op de toppen van de Himalaya; het Annapurna massief en de heilige Macchapuchare. U kunt in Pokhara prachtig wandelen, fietsen en natuurlijk hoort een tochtje in een roeiboot op het Phewa meer er bij. Vanuit Pokhara kan een prachtige dagtocht naar Sarangkot worden gemaakt (optioneel, niet inbegrepen). Vanuit dit hooggelegen dorp heeft u fantastisch uitzichten op de overweldigende witte bergtoppen van de Himalaya. Een andere bezienswaardigheid is de Mahendra grot, die ook wel vleermuizengrot wordt genoemd. Eenmaal binnen begrijpt u waarom. De Devil’s fall is een waterval in het zuiden van Pokhara waar het water uit een rivier spectaculair in een grot verdwijnt. De grot is tegen betaling te bezichtigen. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon in de tuin van één van de vele restaurants aan het meer heerlijk luieren.

Devil's Falls

Pokhara

Dag 17

Pokhara – Kathmandu

Na het ontbijt volgt de reis in circa zes uur naar Kathmandu. Onderweg glijdt nog eenmaal het indrukwekkende landschap aan u voorbij. Bij aankomst in Kathmandu wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. In Thamel vindt u de meeste bars, internetcafés en restaurantjes. Alle wereldkeukens zijn hier aanwezig. Nepal is een koffieproducerend land, dus geen gebrek aan geweldig goede koffie, zelfs al drinkt de lokale bevolking voornamelijk thee. Probeer ook het Nepalese bier Chang en de Nepalese wijn Raksi. Qua winkelen vindt u hier onder meer tijgerbalsem, hennep kleding, zijde of kasjmier sjaals en een complete hippie of bergbeklimmers uitrusting. Sommige reizigers kopen hier tapijten en ook elektronische apparatuur is verassend goedkoop.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Royal Singi Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Kathmandu en Bhaktapur

In de ochtend maakt u een excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar Pashupatinath & Swayambhunath. Het vervoer tussen deze tempels is per auto. Pashupatinath is de belangrijkste hindoetempel in Nepal maar ook een van de belangrijkste Shiva Tempels van het hele continent. Helaas is deze tempel niet toegankelijk voor niet-hindu’s. In de 14de eeuw is een zeer belangrijk item vernield door de Mongolen, waarna men besloot om de tempel alleen open te stellen voor hindu’s. Het heiligdom van Swayambhunath is een wonderlijke mengeling van boeddhistische elementen, zoals de stupa zelf, de gompa (het klooster) en de gebedsmolens en –vlaggen en hindoeïstische elementen, zoals de Hindu-godenbeelden, twee enorme sikara’s (torens) en zelfs heuse pagodetempels. Rondom de Swayambhunath Tempel leven enorm veel wilde apen en heet deze tempel in de volksmond dan ook ‘Monkey Temple’. Na de middag brengt u een bezoek aan Bhaktapur, gelegen in de Kathmandu vallei. Bhaktapur was vroeger de hoofdstad van Nepal. Het is een genot om in deze autovrije stad rond te lopen en onder ander het ’55 Window Palace’ en de Nyatapole Tempel te bezoeken. Het Durbar Square is het oudste plein van Bhaktapur en het is goed voor te stellen dat hier een groot deel van Bertolucci's film 'Little Boeddha' werd opgenomen. Aan het einde van de middag bent u terug in uw accommodatie.

Traditioneel houtsnijwerk

Bhaktapur

Dag 19

Stadstour Kathmandu - Delhi

Vanmorgen bezichtigt u de Teleju Tempel met zijn vergulde daken. De poort naar Hanuman Dhoka Durbar, het oude koninklijke paleis, wordt bewaakt door een standbeeld van de aap-god Hanuman. Over de bazaar en door het labyrint van smalle straatjes loopt u naar de toeristische wijk Thamel. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Delhi. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar het hotel in Delhi gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Silver Fern op basis van logies en ontbijt.

Dag 20

Vrije dag in Delhi

U heeft deze dag ter vrije besteding. Er is een dagkamer voor u gereserveerd zodat u tot middernacht de beschikking heeft over uw kamer. Laat in de avond wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

Tombe van Humayun

Nieuw-Delhi

Dag 21

Delhi - Amsterdam

Vroeg in de ochtend vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aankomt. U kunt terugkijken op een fascinerende reis door India en Nepal.

(wijzigingen in het programma voorbehouden)

Reissom indicatie € 2.289,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varnasi en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Treinticket Agra - Jhansi in de executive klasse.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Flesjes water tijdens stad-tours en tijdens het vervoer.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visumkosten India, circa € 65,00 per persoon www.visumindiaonline.nl
 • Visum kosten Nepal, circa circa € 45,00 per persoon.
 • Eventueel camera fee bij opgravingen.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op