Het noord-oosten van Thailand & Bangkok

Yaxa Reizen

14-daagse individuele rondreis
€ 1.549,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Diversiteit vindt u in het noorden van Thailand.

Ontdek prachtige tempels, reis als een echte local in een Tuk-Tuk, kom oog in oog te staan met de ongerepte flora en fauna van Thailand, bewonder de prachtige rijstvelden en geniet van de zintuigprikkelende kookkunsten. Een bijzonder punt in het noorden van Thailand is de Golden Triangle, bij dit drielandenpunten komen Laos, Myanmar en Thailand samen. Religieuze bezienswaardigheden in de vorm van Boeddhabeelden en tempels vind u in Chiang Rai. In Chiang Mai, ook wel ‘de Roos van het Noorden’ genoemd, staat de avontuurlijke Thaise natuur centraal; rijstvelden, hot springs, ziplinen en de Aziatische olifant zijn populaire activiteiten in de omgeving. Dit is niet de enige kennismaking met de natuur van Thailand. Historische landschappen en ongerepte natuur worden ook ontdekt in Sukhothai, Chiang Khan en Udon Thani! Ter afsluiting maakt u kennis met de fascinerende hoofdstad Bangkok.

Hoogtepunten Thailand

 1. Bezoek de beroemde witte tempel in Chiang Rai
 2. Beleef avontuurlijke activiteiten in Chiang Mai
 3. Bewonder de prachtige landschappen in Chiang Khan
 4. Ervaar de bruisende stad Bangkok

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Bangkok

Het is zover, vandaag gaat uw rondreis beginnen! U vliegt vanaf Amsterdam naar Bangkok. Hier zult u de volgende dag aankomen.

Dag 2

Bangkok – Chiang Rai

Eenmaal aangekomen in Bangkok neemt u uw binnenlandse vlucht naar Chiang Rai, gelegen in het noorden van Thailand. Na aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Chiang Rai is een stad omringt door prachtige natuur en bezienswaardigheden. De meest bekende bezienswaardigheid in de omgeving is de witte tempel ‘Wat Rong Khun’. U kunt vandaag de avondbazaar bezoeken, hier vindt u souvenirs en hapjes in allerlei vormen en maten. Dit is ook de perfecte gelegenheid om uw onderhandelingstechnieken uit te proberen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Laluna Hotel & Resort op basis van logies en ontbijt.

Groene berglandschappen van Chiang Rai

Chiang Rai

Dag 3

Chiang Rai – Gouden Driehoek - Chiang Rai

Na het ontbijt rijdt u naar de Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land. U bezoekt hier de Mae Fah Luang Gardens, de mooie bloementuinen van de koninklijke residentie. Vervolgens rijdt u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt in het grensgebied tussen de landen Myanmar, Laos en Thailand en stroomgebied van de machtige Mekong rivier. Vanaf het viewpoint heeft u een prachtig uitzicht. Ook bezoekt u het Opium Museum. Hier komt u meer te weten over de geschiedenis van de Gouden Driehoek. Na de lunch (inbegrepen) ontmoet u enkele bij elkaar wonende bergstammen, waaronder een van de meest opzienbarende ter wereld, de Karen Paduang. Beter bekend onder de naam ‘Longnecks’, wordt de nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen.

Dag 4

Chiang Rai - Chiang Mai

Vrije ochtend in Chiang Rai. Wat wilt u deze ochtend doen? Een leuke manier om Chiang Rai te verkennen is om in een Samlor, een Tuk Tuk of een Songtaew, te stappen. De goedkoopste manier is de Samlor, een fietstaxi. Een Tuk Tuk is iets duurder maar kan u wel overal heen brengen. De Songtaews rijden via vaste routes. Of huurt u liever een fiets? Ook dat is mogelijk. Het stadje heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Verder zijn er een aantal tempels, waarvan de Wat Phra Kaew en de Wat Phra Singh een bezoek waardig zijn. Wilt u meer te weten komen over de achtergrond van de verschillende Thaise stammen? Dan is het Hilltribe and Education center een aanrader.

Rond het middaguur zet het programma zich voort naar de ‘Wat Rong Khun’, de beroemde witte tempel in Chiang Rai. Deze tempel representeert het boeddhistisch geloof, waarbij de witte kleur staat voor Boeddha zijn reinheid. Het is een indrukwekkend kunstwerk. Bij het betreden van tempels is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Hierbij moeten de schouders en knieën bedekt zijn, het dragen van een sarong is daarom wenselijk. Deze wikkelrok is een kledingstuk dat veel gedragen wordt in Azië en u kunt deze bemachtigen bij vele tempels. Maar u kunt natuurlijk ook bij de souvenirwinkeltjes uw eigen sarong kopen. Na dit bezoek vervolgt uw weg naar uw hotel in Chiang Mai.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Empress hotel op basis van logies en ontbijt.

Wat Rong Khun

Chiang Rai

Dag 5

Vrije dag in Chiang Mai

Vandaag kunt u zelf Chiang Mai en omgeving verkennen. Er is van alles te doen! Huur bijvoorbeeld een fiets en maak een tocht door de omgeving of slenter een middagje over de markt. Een aanrader is een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep tempel. Deze tempel is gelegen in de bossen van het gelijknamige nationale park op 1054 meter hoogte. Dit heiligdom en pelgrimsoord herbergt een relikwie van Boeddha. Vanaf de tempel kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving. Wat u ook gaat doen vandaag is de keuze aan u!

Dag 6

Chiang Mai: Ziplinen en Olifanten Park

Na het ontbijt reist u naar de jungle en ziet u de Thaise wildernis vanuit de boomtoppen. De Eagle Zipline Track biedt deze mogelijkheid! In het parcours bevinden zich niet alleen ziplines, maar ook abseil afdalingen, verschillende bruggen en klimtouw obstakels om naar het volgende platform te komen. Veiligheid staat voorop en u wordt daarom begeleidt door een aantal lokale zipline experts die niet bang zijn om hun kunsten te vertonen en wel van een grapje houden. Na de flora van Thailand is het tijd voor de fauna! Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan een olifanten park. Dit park biedt de mogelijkheid om erg dichtbij de Aziatische olifant te komen door middel van voeren en wassen.

Zoef door de jungle van Chiang Mai

Chiang Mai

Dag 7

Chiang Mai – Lampang – Sukhothai

Vandaag zet u de reis voort naar Sukhothai. Onderweg maakt u een stop bij de Wat Phra That Lampang Luang; deze boeddhistische tempel stamt uit de 15de eeuw en is een meesterwerk. Ondanks dat sommige tempels in Thailand kleine aanpassingen hebben gekregen is deze tempel nog authentiek gebleven. Na een lunch (inbegrepen) reist u door naar het Sukhothai Historical Park. Dit park behoord tot UNESCO Werelderfgoed en bestaat uit een aantal ruïnes waarvan 26 tempels en restanten van het koninklijk paleis. Hierna wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Le Charme Sukthothai Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Sukhothai – Chiang Khan

Vanuit het resort rijdt u naar de Sakunothayan waterval voor een ochtendwandeling. Deze waterval ligt in de Khek rivier en bevindt zich in het Thung Salaeng Luang Nationaal Park. Vervolgens rijdt u door fascinerende landschappen naar Ban Bo Klua, dit is een idyllisch dorpje gelegen op 800 meter hoogte. Het fascinerende aan dit dorp is dat het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Mits deze open is wordt hier ook een bezoek gebracht aan een lokale school. Na de lunch (inbegrepen) daalt u af naar het mooie Huay Krating bergmeer. Om te genieten van de schoonheid van dit meer maakt u een boottocht op een huisjesraft. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te zwemmen. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht in het charmante Chiang Khan, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Chiang Khan River Mountain Resort op basis van logies en ontbijt.

Kaeng Sopha waterval

Thung Salaeng Luang Nationaal Park

Dag 9

Chiang Khan – Udon Thani

In de ochtend maakt u vanuit Chiang Khan een boottocht over de Mekong rivier. U vaart langs de oevers van Laos naar het dorp Kaeng Khut Ku. Op de Mekong rivier komt af en toe een stroomversnelling voor en ook de waterstand bepaalt de snelheid, dus houdt u vast en vergeet niet te genieten. Na de boottocht is er tijd voor een lunch (inbegrepen). Wist u dat één van de meest populaire gerechten in Thailand Pad Thai is? Dit gerecht is het proberen waard! De reis vervolgt zich naar Phu Prabat Park, dit park ademt spiritualiteit. Hier maakt u een mooie wandeling door de bossen langs vele merkwaardige steenformaties en prehistorische rotsschilderingen en bezoeken de tempel waar het park naar vernoemd is. Vervolgens komt u aan in uw accommodatie in Udon Thani.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Charoen Hotel op basis van logies en ontbijt

Dag 10

Udon Thani – Nongkhai – Udon Thani – Nachttrein naar Bangkok

Na het ontbijt rijdt u naar de plaats Nongkhai. Hier brengt u allereerst een bezoek aan Wat Khaek - ook bekend als Sala Kaew Ku - een openlucht park met enorme betonnen hindoeïstische en boeddhistische beeldhouwwerken. Er zijn gigantische beelden te zien waaronder een 25 meter hoge, zevenkoppige naga met een boeddha. Aansluitend bezoekt u de aan de Mekong rivier gelegen Indo-china markt, waar u de tijd heeft om op jacht te gaan naar koopwaar. De middag is ter vrije besteding, u heeft de beschikking over een dagkamer tot circa 18.00 uur. In de vooravond heeft u een transfer naar het treinstation voor de 2e klasse slaaptrein naar Bangkok (treinschema is ten tijde van dit schrijven: 19:59-06:00 uur (train no 26).

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2e klasse slaaptrein.

Sala Kaew Ku sculpture park

Nongkhai

Dag 11

Aankomst nachttrein Bangkok

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Bangkok en heeft u een transfer naar het hotel voor een heerlijk ontbijt. In de loop van de ochtend maakt u een stadstour. Het vervoer door Bangkok is onder meer met de ‘Sky Train’. Dit vervoersmiddel doet zijn naam eer aan want het is namelijk een bovengrondse metro. In de oude stad bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar u het meest vereerde boedhabeeld van het land kunt bewonderen. De pracht en praal van dit enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempel gebouwen is oogverblindend

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Narai Hotel basis van logies en ontbijt.

Dag 12 en 13

Vrije dagen in Bangkok

Deze dagen kunt u zelf het bruisende Bangkok ontdekken. Wat u zoal kunt doen? Verken het gezellige China Town en wandel door de wirwar van steegjes en slenter over de Chinese markt. Of rij met de Sky Train of een Tuk Tuk naar de rivier en maak een boottocht door de Klongs van de stad. Op deze manier maakt u kennis met zowel het ‘oude’ én het ‘moderne’ Bangkok. Onderweg ziet u prachtige paleizen en tempels en krijgt u een goede indruk van wat zich aan de waterkant afspeelt. Ook een bezoek aan Siam Ocean World, een van de grootste aquaria van Azië, is een aanrader. U komt ogen en oren tekort!

Gouden tempels rondom het koninklijk paleis

Bangkok

Dag 14

Bangkok – Amsterdam

Het is (helaas) alweer tijd om uw koffers te pakken en naar huis te vertrekken. Een transfer haalt u vanmorgen op bij het hotel en brengt u naar de internationale luchthaven Suvarnabhumi. Hier checkt u in voor de vlucht terug naar Amsterdam die in de avond weer aankomt in Amsterdam. U kunt terugkijken op een fantastische reis door Thailand!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.549,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Treinticket Udont Thani - Bangkok in de 2e klasse..
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 3, 6, 7, 8 en 9.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op