Keizerlijk Beijing

Yaxa Reizen

8-daagse stedentrip
€ 939,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd april t/m mei en september t/m oktober
Vrijblijvende offerte aanvragen

Maak kennis met de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en het Tiananmenplein.

Op deze privéreis heeft u ruim de tijd om alle bijzondere bezienswaardigheden die Beijing rijk is te ontdekken. Twee onvergetelijke excursies hebben we al voor u geregeld: u verkent het Tiananmenplein, gaat naar de overweldigende Chinese Muur en bezoekt de perfect bewaard gebleven Ming-graven. En niet te vergeten de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten, ook dat ervaart u op deze reis. Kortom, het wordt een reis om nooit te vergeten!

Hoogtepunten Keizerlijk Beijing

 1. Bezoek de perfect bewaard gebleven Ming-graven
 2. Slenter over de overdekte markt in Hongqiao
 3. Gelegen op de ‘Heuvel van het Lange Leven’ ligt het Zomerpaleis

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Beijing

Vandaag is het zover! Uw rondreis gaat beginnen, u vliegt vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag 2

Aankomst Beijing

Bij aankomst in Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en wordt u met een privétransfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vlucht en de eerste indrukken van Beijing opdoen. Het hotel ligt centraal, dus het is goed te doen om de stad zelf te verkennen. Zo liggen de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en de winkels op zo’n 10 minuten rijden met de taxi van het hotel

Overnachting: u verblijft zes nachten in een 2-persoonskamer in het Xinyuan Inn Beijing op basis van logies en ontbijt.

Verboden stad in Beijing

Beijing

Dag 3 t/m 7

Vrije dagen in Beijing

Wat wilt u de komende dagen ondernemen? De keus is geheel aan u. Onderstaande twee excursies zijn inbegrepen bij uw reis:

Excursie Tiananmenplein

Na het ontbijt haalt een Engelssprekende gids u op voor een excursie naar het Tiananmenplein. Aan het Plein van de Hemelse Vrede ligt ook de Verboden Stad, meer dan 500 jaar was dit de residentie van de Chinese Keizers. Na de wandeling door de Verboden Stad en de lunch (inbegrepen), bezoekt u de Tempel van de Hemel. Aan het eind van de tour wordt u weer teruggebracht naar het hotel. De middag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Een leuke tip? Bezoek de overdekte markt Honqiao. Naast speelgoed, bent u hier ook op het juiste adres voor allerlei leuke souvenirs en cadeautjes.

Excursie Chinese Muur & Ming-graven

U gaat naar de overweldigende Chinese muur; een onvergetelijke ervaring! U wordt opgehaald bij het hotel en reist samen met uw gids naar Juyongguan, ongeveer 50 kilometer van Beijing. De muur bij Yuyongguan heeft twee redelijk grote toegangspoorten, voorzien van verdedigingswerken in de vorm van een hoefijzer, en nog enkele antieke kanonnen. Dit gedeelte van de muur is over het algemeen minder toeristisch, zo heeft u meer rust en ruimte om de muur te bekijken. Na de lunch (inbegrepen) gaat u naar de perfect bewaard gebleven Ming-graven, de mausolea van 13 keizers van de Ming dynastie. Door de lange geschiedenis, vorstelijke en geïntegreerde architectuur, hebben de graven een grote culturele en historische waarde. De indeling en opstelling van alle dertien graven zijn vergelijkbaar, maar ze verschillen in grootte en in complexiteit op het gebied van structuur.

Ook kunt u optioneel onderstaande excursie bijboeken.

Excursie Zomerpaleis

Samen met een gids bezoekt u een van de meest indrukwekkende paleizen van China: het Zomerpaleis, prachtig gelegen op de ‘Heuvel van het Lange Leven’. Het enorme complex bestaat uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en tuinen met letterlijk honderden wandelpaden. In de hete zomermaanden was dit het buitenverblijf van de Chinese keizer en zijn entourage. Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Beijing en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Mijn klanten hebben het geweldig gehad in China! "Enthousiast over de hotels, behulpzame gidsen, transfers overal keurig op tijd". Bedankt voor het prima regelen!

– Lien Luigjes - Travel Specialist Nijkerk

Dag 8

Beijing – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en per privétransfer naar de luchthaven van Beijing gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U kunt terugkijken op een fantastische vakantie!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Chinese muur

Beijing

Reissom indicatie € 939,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Excursies en entreegelden met Engelssprekende gids, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 2, 3, 5 en 8.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visum China. Yaxa Reizen werkt voor de visumbegeleiding samen met CIBT VisumCentrale. Kijk voor meer informatie en prijzen op: visumcentrale.nl/yaxa.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op