Kleurrijk Vietnam

Yaxa Reizen

26-daagse individuele rondreis
€ 2.149,00 per persoon
Beste reistijd november t/m februari
Vrijblijvende offerte aanvragen

Een onvergetelijke reis door Vietnam, van zuid naar noord!

Tijdens deze prachtige rondreis van zuid naar noord ontdekt u het betoverende Vietnam. U maakt kennis met de cultuur, indrukwekkende natuur en de vriendelijke bevolking van dit mooie land. U bezoekt kleine bergdorpjes en slentert over lokale markten. Ook de boottocht over de sprookjesachtige Halong Bay is onvergetelijk. Maar u ziet nog veel meer! De keizerstad Hue, het kleurrijke Hoi An en Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, maken ongetwijfeld indruk op u. U sluit uw rondreis af met een paar ontspannen dagen aan het strand op Monkey Island. Kortom, u ervaart veel hoogtepunten van kleurrijk Vietnam!

Kleurrijk Vietnam

 1. Mekong Delta
 2. Phong Nha Nationaal Park
 3. Mai Chau Vallei
 4. Cruise door Halong Bay
 5. Strandverblijf op Monkey Island

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Ho Chi Minh City

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Ho Chi Minh City. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst in Ho Chi Minh City

Bij aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale agent. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Gaat u gelijk al op pad om de stad te verkennen? Zo kunt u vanavond een stadswandeling maken of lekker uit eten gaan.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Alagon Saigon hotel op basis van logies en ontbijt.

Cu Chi Tunnels

Ho Chi Minh City

Dag 3

Bezoek Cu Chi Tunnels & stadstour Ho Chi Minh City

Vandaag maakt u een excursie naar de provincie Tay Ninh voor een bezoek aan de Cu Chi Tunnels; een gigantisch tunnelcomplex dat in de jaren '40 gebouwd is om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Daarna keert u terug naar 'HCMC'. ’s Middags maakt u een interessante stadstour door Ho Chi Minh City onder begeleiding van een lokale gids. In de stad zijn de Franse invloeden nog altijd duidelijk zichtbaar. U bezoekt o.a. Saigon’s ‘Chinatown’ Cholón, de Giac Lam pagode en de kleurrijke Bin Tay markt. Daarna staat een bezoek aan de historische ‘Old Quarter’ op het programma. U bezoekt o.a. Hotel de Ville, het Opera House, het postkantoor, de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal en het Reunificiation Palace (van buiten), de voormalige ambtswoning van de president van het voormalige Zuid-Vietnam. U sluit de dag af met een bezoek aan het wereldberoemde War Remnants Museum. In de avond kunt u nog een wandeling door de stad maken, of uit eten gaan in een van de vele restaurants.

Dag 4

Dagexcursie Mekong Delta

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een Engelssprekende gids naar de Mekong Delta. Onderweg bezoekt u de Vinh Trang Pagode en maakt u een boottocht over de Mekong River. U maakt een stop op de eilanden Dragon, Unicorn, Turtle en Phoenix. Via het smalle kanaal genaamd Vam Xep maakt u kennis met het dagelijks leven van de lokale bewoners in de provincie Ben Tre. Met een paard en wagen bezoekt u de fruitgaarden en kunt u hier uiteraard ook genieten van verse tropische vruchten. Met de Sampan, een tradtionele boot, vaart u door het kanaal van Vam Chua waar u onderweg een stop maakt voor een workshop kokos snoep maken, een lokale specialiteit. In de loop van de middag keert u terug naar Ho Chi Minh City.

Drijvende markt

Mekong Delta

Dag 5

Ho Chi Minh City – Mui Ne

Vanmorgen vertrekt u met een privétransfer naar Mui Ne (circa 5 uur rijden). Hier komt u in het begin van de middag aan. De rest van de dag kunt u alvast heerlijk genieten van het strand en zwembad bij uw hotel.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Ananda Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 en 7

Vrije dagen in Mui Ne

Deze dagen kunt u lekker genieten van het strand en snorkelen. Wilt u de omgeving verkennen? Huur dan bijvoorbeeld een fiets en maak een fietstocht langs de kust en zandduinen van Mui Ne.

Ho Chi Minh City Hall

Ho Chi Minh City

Dag 8

Mui Ne - Danang

Deze ochtend kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Indien gewenst kunt u bij de receptie een dagkamer reserveren (niet inbegrepen). In de loop van de middag wordt u naar het treinstation gebracht en reis u per nachttrein naar Danang. Hier komt u de volgende dag aan.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 4-persoons slaapcompartiment op basis van logies.

Dag 9

Aankomst Danang - Hoi An

Bij aankomst op het station in Danang (circa 06:15 uur) wordt u opgewacht en naar uw hotel in Hoi An gebracht. Deze voormalige havenstad was in de 16e en 17e eeuw een belangrijk handelscentrum, met een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden als resultaat. De schilderachtige gebouwen met bruinrode dakpannen geven de stad een prachtig aanzicht.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Vinh Hung 2 City Hotel op basis van logies en ontbijt.

Thu Bon River

Hoi An

Dag 10

Hoi An - Hue

Vanmorgen kunt u geheel naar eigen wens invullen. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en een tocht langs de kust maken, maar ook in de stad zelf is veel te beleven. Vanmiddag heeft u met een privétransfer (zonder gids) een tocht over de Hai Van Pass, de hoogste pas van Vietnam. ‘Hai Van’ betekent letterlijk ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend! In de loop van de middag komt u aan in Hue.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Asia Hotel Hue op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Excursie Hue & omgeving

U begint de dag met een cruise over de romantische Perfume River. U maakt onder andere een stop bij de Thien Mu Pagoda, het belangrijkste symbool van Hue, en de koninklijke graftombe van Ming Mang. U staat vast en zeker versteld van de enorme omvang en alle prachtige versieringen! In Hue bezoekt u samen met uw Engelssprekende gids onder andere de oude Citadel. De ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Perfume River

Hue

Dag 12

Hue - Dong Hoi - Phong Nha Nationaal Park

Na een rustige begin van de dag heeft u in de loop van de ochtend een privétransfer naar het treinstation en reist u noordwaarts naar Dong Hoi. Hier wordt u opgewacht en met een privétransfer reist u naar het Phong Nha Nationaal Park waar u in de loop van de middag aankomt.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Jungle Boss Homestay op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Bezoek aan het Phong Nha Nationaal Park

Het Pong Nha Nationaal Park is één van de grootste kalksteenlandschappen ter wereld. Er zijn honderden grotten, ondergrondse rivieren en gangen met stalactieten en stalagmieten. Met een Engelssprekende gids maakt u een boottocht en bezoekt u enkele grotten waaronder de Paradise grot.

Gate of Manifest Benevolence

Hue

Dag 14

Vrije dag in Phong Nha Nationaal Park

Een dag om te genieten van de mooie natuur en te luieren. Misschien wilt u deze dag actief doorbrengen? Dat kan, uw accommodatie helpt u graag om een activiteit naar wens te organiseren.

Dag 15

Phong Nha - Dong Hoi - Ninh Binh

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar het treinstation en reist u met de trein naar Ninh Binh. Hier komt u in het begin van de middag aan. Een privétransfer brengt u naar uw accommodatie en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Tam Coc Rice Fields Resort op basis van logies en ontbijt.

Mai Chau Valley

Mai Chau

Dag 16

Excursie Ninh Binh en Tam Coc

Vanmorgen bezoekt u met een lokale gids de tempels van de Dinh en Le heiligdommen. Daarna maakt u een boottocht over de rivier door het groene en spectaculaire karstlandschap van Tam Coc en bezoekt u enkele grotten.

Dag 17

Ninh Binh - Mai Chau

Na het ontbijt reist u met een privétransfer in circa 3,5 uur naar de vallei Mai Chau. In de vallei wonen verschillende bergvolkeren, waaronder de etnische Witte Thai-stam, die op traditionele wijze leven. De Witte Thai wonen in paalwoningen en zijn bekend om hun traditioneel geborduurde kleding, volksdansen, liederen en Cai-wijn.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Homestay Pom Coong op basis van logies en ontbijt.

Skyline Hanoi

Hanoi

Dag 18

Vallei Mai Chau

Vanmorgen maakt u met een lokale gids een fietstocht door de vallei van circa 3 uur over vlakke paden. U komt langs onder andere de dorpjes Na Thia, Nhot en Lac en maakt u kennis met de bijzondere bewoners. U geniet van de schitterende natuur en de ontspannen en vriendelijke sfeer van het platteland.

Dag 19

Mai Chau - Hanoi

Vanmorgen kunt u naar eigen inzicht doorbrengen in deze mooie omgeving. ’s Middags heeft u een privétransfer naar Hanoi en wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Thien Thai Hotel op basis van logies en ontbijt.

Temple of Literature

Hanoi

Dag 20

Stadstour Hanoi

Vanmorgen haalt uw Engelssprekende gids en chauffeur u op voor stadstour door Hanoi. U ziet onder andere het presidentieel complex Ho Chi Minh en het mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag en in de periode 16 juni – 15 augustus 2019) en wandelt over The Old French Quarter. Vervolgens gaat u naar de Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam. Tot slot bezoekt u bij het meer Hoan Kiem, de Ngoc Son Temple. Het oude stadscentrum, met de brede straten en historische huizen, doet nog altijd herinneren aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 21

Hanoi - Halong Bay

Na het ontbijt reist u met de shuttlebus naar het prachtige Halong Bay dat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een circa vier uur durende rit komt u aan in de haven van Halong Bay. Na de incheck formaliteiten wordt u van harte welkom geheten aan boord van uw cruiseschip. In de middag kunt u genieten van een lunch aan boord en kunt u relaxen op het dek. Ook heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan diverse activiteiten.

Overnachting: u verblijft één nacht op de Glory Cruise op basis van volpension.

Halong Bay

Halong Bay

Dag 22

Halong Bay - Monkey Island

Als u vroeg opstaat kunt u met helder weer van de zonsopgang boven de baai genieten. In rustig tempo vaart de boot terug en in de loop van de ochtend eindigt de cruise weer bij Cat Ba Island. Rond 12 uur verlaat u de boot en reist u met privétransfer naar Monkey Island, een wat groter eiland in de baai met langgerekte stranden.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Monkey Island Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 23 en 24

Vrije dagen op Monkey Island

De naam doet het al vermoeden; op het eiland leven aapjes. Wij adviseren u deze niet te voeren maar te genieten van hun schattige aanwezigheid. U kunt de berg op het eiland beklimmen maar weet dat het een forse klim omhoog is. Bovenop heeft u wel een schitterend uitzicht over de omliggende eilanden in de baai. U kunt ook gaan peddelen tussen de eilanden in een kayak en in alle rust rondobberen. Wat u ook gaat doen vandaag, de keuze is aan u!

Hanoi Oldtown

Hanoi

Dag 25

Monkey Island - Hanoi

Vanmorgen reist u met een privétransfer naar Hanoi voor het transfer naar de luchthaven.

Dag 26

Vertrek Hanoi

Vroeg in de nacht vertrekt u huiswaarts. Bij thuiskomst kunt u terugkijken op een fantastische reis in Vietnam.

(Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud.)

Reissom indicatie € 2.149,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Treinkaartjes van de trajecten conform programma met softseat stoelreservering tijdens de dagtreinen.
 • Verblijf tijdens de nachttrein overnachting in een 4-persoonscompartiment op basis van logies.
 • Verblijf tijdens de cruise is op basis van volpension.
 • Programma onder begeleiding van een Engelssprekende gids en chauffeur, inclusief entreegelden zoals beschreven, met uitzonderingen van de vrije dagen.
 • (Privé) transfers zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) privé-excursies.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum Vietnam, voor vertrek aan te vragen, https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt.
Neem vrijblijvend contact op