Rondreis de Filipijnen in vogelvlucht

Yaxa Reizen

13-daagse individuele rondreis
€ 1.909,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Verken de Filipijnen in slechts twee weken!

Als u aan de Filipijnen denkt, denkt u vaak aan paradijselijke eilanden, witte stranden en oneindig veel palmbomen. Het beeld van dit prachtige land klopt en dat zult u tijdens deze 13-daagse individuele rondreis zelf ervaren.

De rondreis begint op het eiland Luzon waar u na aankomst en overnachting in Manilla de rijstvelden van Banaue bezoekt. Deze schitterende rijstvelden behoren tot de UNESCO Werelderfgoedlijst en vanaf meerdere uitzichtpunten heeft u de mooiste uitzichten op de velden. Op Bohol maakt u kennis met de kleinste primaten ter wereld, het spookdiertje, en bezoekt u de unieke Chocolate Hills. U sluit de reis af op het paradijselijke eiland Palawan, misschien wel het hoogtepunt van uw reis. Wat vindt u?

De Filipijnen in vogelvlucht

 1. Verken de schitterende rijstvelden van Banaue
 2. Maak kennis met de Tarsier en de Chocolate Hills op Bohol
 3. Peddel in de baai van El Nido

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Manilla

Vandaag is het zover! U vliegt vanaf Amsterdam naar Manilla. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst in Manilla

Op de luchthaven van Manilla wordt u welkom geheten door de vertegenwoordiging van onze lokale agent. Hij verzorgt de transfer naar uw hotel. De avond is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de lange vlucht. Welkom op de Filipijnen!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Manilla - Banaue

Er staat een lange reisdag, van circa 9 uur rijden, op het programma. Rond 07:00 wordt u opgehaald door uw privé chauffeur en Engelssprekende gids voor de transfer naar Banaue. Tijdens deze transfer reist u door het platteland, waar u vele rijstvelden en traditionele huizen zult zien. Onderweg stopt u bij een restaurant voor de lunch (niet inbegrepen). Eenmaal aangekomen in Banaue wordt u naar uw hotel gebracht. Banaue staat bekend om zijn schitterende rijstterrassen die in de maanden maart tot juni prachtig groen kleurt. Volgens kenners zijn dit misschien wel de mooiste van heel Zuidoost-Azië. De rijstvelden in Banaue en omgeving worden ook wel de Ifugao rijstvelden genoemd, vernoemd naar de stam die al duizenden jaren in dit gebied woont.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Banaue Hotel op basis van logies en ontbijt.

Rijstvelden van Batad

Batad

Dag 4

Vrije dag in Banaue

Vanuit het stadje bent u vandaag vrij om zelf de rijstvelden te verkennen. Wij raden u aan om de rijstvelden van Hapao of Batad te bezoeken, aangezien de rijstvelden rond Banaue het meest bezocht worden. Desalniettemin zijn ook de Banaue rijstvelden een aanrader! De rijstvelden van Hapao en Batad zijn beide te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst en (nog) niet zo toeristisch als de rijstterrassen in Banaue. Vooral de rijstterrassen in Batad worden als de mooiste van Zuidoost-Azië gezien. De afstanden in Banaue zijn relatief groot, daarom adviseren we u om een excursie naar één van deze rijstterrassen te boeken. U kunt dit ook op eigen gelegenheid doen, vanuit Banaue rijden enkele busjes naar Batad. Een fijne afwisseling aan een bezoek in Batad is de Tappiyah waterval. Deze 20 meter hoge waterval ligt op ongeveer een uur wandelen van Batad en is omringd door prachtige jungle. Pas op voor de sterke stroming!


Dag 5

Banaue - Manilla

Na het ontbijt gaat u met uw chauffeur en Engelssprekende gids weer terug naar de hoofdstad van de Filippijnen, Manilla. In overleg met uw gids kunt u onderweg een stop maken voor een lunch (niet inbegrepen), of een korte pauze. In de avond komt u aan en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Manilla - Bohol - Panglao

Het is tijd voor het tweede deel van de reis. U wordt per transfer naar de luchthaven van Manilla gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Tagbilaran, gelegen op het eiland Bohol. Bij aankomst op de luchthaven van Bohol volgt van een transfer naar uw accommodatie op het eiland Panglao.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in de Bohol Beach Club op basis van logies en ontbijt.

De chocolade heuvels op Bohol

Bohol

Dag 7 en 8

Vrije dagen op Panglao en Bohol

De komende dagen heeft u de tijd om de hoogtepunten van Panglao en Bohol te verkennen. Een brug brengt beide eilanden in verbinding, waardoor het gemakkelijk is om beide eilanden te bereiken. Gaat u lekker relaxen op het strand en ’s avonds een drankje drinken aan de boulevard van Panglao? Alona Beach is hier uitermate geschikt voor. Dumaluan Beach en White Beach zijn ook echte aanraders. Wat u zeker niet mag missen zijn de Chocolate Hills, centraal gelegen op eiland Bohol. In de maanden maart en april kleuren deze heuvels bruin, waardoor ze sprekend lijken op heuvels die gemaakt zijn van chocolade. Ook buiten deze maanden om is dit natuurgebied erg mooi. Daarnaast is het leuk om kennis te maken met de bijzondere ‘inwoners’ van het eiland. Op Bohol vindt u de kleinste primaten ter wereld, de Tarsier (spookdier) staat bekend om zijn grote ogen. De afstand van Panglao naar de Chocolate Hills is redelijk groot, daarom adviseren wij u om een dagexcursie te boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen). Tijdens deze excursie bezoekt u de Chocolate Hills, maakt u kennis met het spookdier en luncht u op een drijvend restaurant op de Loboc rivier.

Dag 9

Bohol - El Nido

Per transfer wordt u naar de luchthaven van Bohol gebracht voor de binnenlandse vlucht naar El Nido. Voor velen is Palawan, en in het speciaal El Nido, de meest populaire bestemming van de Filipijnen. In Bacuit Bay, gelegen in het noorden van het eiland Palawan, ligt een verzameling van eilanden die gezien worden als de mooiste van Azië. Dit moet u gezien hebben! Per transfer wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Casa Kalaw op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 en 11

Vrije dagen in El Nido

Vanuit het dorpje El Nido kunt u deze dagen meerdere dagexcursies boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen) om zo de eilanden te ontdekken die in deze baai liggen. Vanuit El Nido worden er 4 verschillende tours aangeboden; tour A, B, C en D. Kortom, u kunt zich hier dagen vermaken! Tijdens deze tours bezoekt u de mooiste lagunes, grotten en stranden. U kunt de eilanden ook gemakkelijk zelf per kajak ontdekken. Huur een kajak en peddel over het kristalheldere water en verken de vele eilanden, of huur een transpartante kajak waarmee u allerlei kleurrijke vissen onder uw kajak door kunt zien zwemmen. Ook de Nagkalit-Kalit watervallen zijn een must om te bekijken. Mocht u het gewoon even rustig aan willen doen, bezoek dan Nacpan Beach, één van de mooiste stranden van Palawan.

Kayakken over de wateren van El Nido

El Nido

Dag 12

El Nido - Manilla

Helaas komt er een einde aan uw verblijf in deze paradijselijke omgeving. Per transfer wordt u naar de luchthaven van El Nido gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Manilla. Na aankomst in Manilla wordt u naar uw accommodatie gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Manilla - Amsterdam

De laatste dag van de reis staat in het teken van de terugvlucht. Na een transfer naar de luchthaven van Manilla checkt u in voor de terugvlucht. U kunt terugkijken op een onvergetelijke tijd in de Filipijnen!

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Reissom indicatie € 1.909,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Manila – Bohol, Bohol – El Nido en El Nido – Manilla.
 • 20kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen voor de binnenlandse vluchten.
 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op