Actief en avontuurlijk Vietnam

Yaxa Reizen

23-daagse individuele rondreis
€ 1.919,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m februari
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ga op avontuur in Vietnam op een actieve manier!

Tijdens deze actieve reis door Vietnam maakt u kennis met de historie, cultuur, de indrukwekkende natuur en de vriendelijke bevolking van dit mooie land. U kunt onder andere kajakken door de baai, een trekking maken door de prachtige vallei van Sapa en de onderwaterwereld ontdekken in Nha Trang. In de centrale hooglanden kunt u actieve activiteiten ondernemen zoals ziplinen en wildwater raften. Tijdens deze actieve rondreis beleeft u Vietnam op een avontuurlijke manier!

De avontuurlijke hoogtepunten van Vietnam

 1. Kajakken door de beroemde baai
 2. Ontmoet bergstammen tijdens een trekking
 3. Verken de onderwaterwereld van Vietnam
 4. Canyoningen in de centrale hooglanden
 5. Een boottocht over de Mekong Delta

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Vertrek

Uw reis naar Vietnam gaat beginnen! U vliegt naar Hanoi waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2

Aankomst in Hanoi

Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. Afhankelijk van uw aankomsttijd is de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegenheid het oude stadscentrum verkennen. Hanoi is de bruisende hoofdstad van Vietnam en heeft een zichtbaar Frans verleden.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Babylon Grand Hotel & Spa op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Stadstour door Hanoi

Vanmorgen haalt uw Engelssprekende gids en chauffeur u op voor een stadstour door Hanoi. U bekijkt vandaag onder andere het presidentieel complex Ho Chi Minh en het mauloseum (gesloten op maandag en vrijdag). Ook gaat u naar de One Pillar Pagode en de Temple of Literature, de eerste universiteit en het oudste gebouw van Vietnam. In de loop van de middag bezoekt u bij het meer Hoan Kiem de Ngoc Son Temple en brengt u een bezoek aan de Hang Be markt. Vergeet hier vooral niet af te pingelen! Het oude stadscentrum ‘The Old French Quarter’ met de brede straten en historische huizen, doet nog altijd herinneren aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode.

Dag 4

Hanoi - Bai Tu Long Bay

Na het vroege ontbijt reist u per shuttebus naar de Bai Tu Long Bay. Rond 12:00 uur stapt u aan boord van een authentieke junk voor een boottocht door de Bai Tu Long Bay. De tocht maakt u in een internationaal gezelschap en de overnachting en maaltijden zijn inbegrepen. De Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen en de Bai Tu Long Bay is een verlengde hiervan. Het heeft dezelfde magische uitzichten over de kalkstenen rotsen, het verschil is dat hier een stuk minder boten mogen varen door een beschermde status. Vanaf de boot geniet u van het magische uitzicht over de steile, groen begroeide rotsen en de verborgen strandjes. U bezoekt de Thien Canh Son grot en vaart daarna verder naar Cap La. Deze plek staat bekend om de prachtige witte zandstranden en indrukwekkende omgeving. Vanavond geniet u niet alleen van het diner, maar (waarschijnlijk) ook van een mooie zonsondergang. Ook worden er in de avond leuke activiteiten georganiseerd.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonscabin op de Garden Bay Cruise op basis van volpension.

Een rustige baai

Bai Tu Long Bay

Dag 5

Bai Tu Long Bay – Hanoi – Nachttrein naar Sapa

Als u vroeg opstaat kunt u van de zonsopgang boven de Bai Tu Long Bay genieten en deelnemen aan Tai Chi-oefeningen. Na het lichte ontbijt vaart u door de baai naar het vissersdorpje Vung Vieng, waar u even de tijd heeft om het dorpje te verkennen. Vervolgens vaart u terug naar de haven onder het genot van een brunch en in de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Bai Tu Long Bay. Per gedeelde shuttlebus wordt u teruggebracht naar Hanoi en bij aankomst wordt u opgewacht door uw gids en deze brengt u naar een hotelkamer waar u zich even kunt opfrissen. Vervolgens wordt u naar het station van Hanoi gebracht en reist u per nachttrein verder naar Sapa. Sapa ligt bijna aan de grens met China en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, het staat bekend om de ongelooflijk mooie uitzichten over de rijstvelden en de prachtige valleien. In de trein heeft u de beschikking over een gedeelde 4-persoonscompartiment. Indien u een privé compartiment wenst is dan dit mogelijk voor alle treintrajecten in deze rondreis (kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in de nachttrein van Hanoi naar Sapa op basis van logies.

dag 6

Aankomst in Sapa en trekking door de vallei

Vroeg in de ochtend arriveert u op het station van Lao Cai. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids en deze brengt u naar uw accommodatie waar u kunt ontbijten (inclusief). Na het ontbijt maakt met een lokale gids een trekking van circa 8 kilometer door de beeldschone vallei. U wandelt langs rijstvelden en bezoekt de dorpjes Giang Ta Chai en Su Pan, en maakt kennis met de bergstammen die hier in afzondering leven waaronder de Rode Dzao. De lunch is vandaag inclusief. Aan het eind van de trekking wordt u per auto teruggebracht naar uw accommodatie.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Sunny Mountain Hotel op basis van logies en ontbijt.

Trekking door de rijstvelden

Sapa

Dag 7

Sapa - Hanoi

Vandaag heeft u nog ter vrije besteding. U kunt de omgeving op eigen gelegenheid verder ontdekken, maar u kunt ook een bezoek brengen aan het dorpje Cat Cat. Voor 12:00 uur dient u uitgecheckt te zijn bij uw accommodatie. Indien gewenst kunnen wij een dagkamer voor u reserveren (kosten niet inbegrepen). In de avond wordt u opgehaald en naar het treinstation van Lao Cai gebracht voor de nachttrein terug naar Hanoi.

Overnachting: u verblijft één nacht in de nachttrein van Sapa naar Hanoi op basis van logies.

Dag 8

Hanoi - Hué

Vroeg in de ochtend arriveert u in Hanoi. Uw Engelssprekende gids wacht u op en brengt u naar een hotelkamer waar u zich even op kunt frissen en waar u kunt ontbijten. Rond 6 uur wordt u naar Hanoi gebracht en hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Hué. Bij aankomst in Hué wordt u opgewacht en naar het hotel nabij de keizerlijke stad gebracht. Uw hotel is gelegen in Thuy Bieu Eco-Village en hier kunt u gratis gebruik maken van fietsen om het dorpje te verkennen. Let op: De Hué Ecolodge is iets buiten de stad gelegen. Mocht u graag in de stad zelf willen verblijven, dan bieden wij u natuurlijk graag een alternatief aan.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Hué Ecolodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Excursie naar de Demilitarized Zone

Er staan voor vandaag een aantal indrukwekkende bezoeken op het programma. U gaat naar de Demilitarized Zone, ook wel DMZ genoemd. Hier zult u onder andere een bezoek brengen aan de voormalige gevechtsbasis van Khe Sanh, bekend van de 77 dagen durende Slag om Khe Sanh, welke in 1968 door de Amerikanen is overwonnen. Ook ziet u hier de overblijfselen van een oud vliegveld en het bijbehorende museum. Het kleine plaatsje Vinh Moc heeft hevig geleden onder de bombardementen en grondgevechten tijdens de Vietnamoorlog. Hier bezoekt u de gelijknamige tunnels die werden gebruikt als schuilplaats voor de bewoners tijdens de bombardementen. Tot slot bezoekt u het 17e parrallel, wat de historische scheidingslijn tussen Noord- en Zuid Vietnam markeerde, en de Hien Luong Bridge.

De ingang van de Vinh Moc Tunnels

Vinh Moc

dag 10

Hué – Hai van Pass – Hoi An

Vanochtend heeft u nog ter vrije besteding. Aan het begin van de middag gaat u per privé transfer (zonder gids) naar de historische stad Hoi An. Deze voormalige havenstad was in de 16e en 17e eeuw een belangrijk handelscentrum, met een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden als resultaat. De schilderachtige gebouwen met bruinrode dakpannen geven de stad een prachtig aanzicht. Onderweg naar het kleurrijke Hoi An maakt u een tocht over de Hai Van Pass, de hoogste bergpas van Vietnam. Het landschap onderweg is adembenemend! Bij aankomst in Hoi An wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Ancient House Resort & Spa op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Fietstocht en een vrije middag in Hoi An

Om 08:00 uur zal de lokale gids u opwachten bij uw hotel. Tijdens de fietstocht in een internationale groep, bezoekt u onder andere een boer en hij zal u meer vertellen over het lokale bestaan, de landbouwtechnieken die hier worden gebruikt en het dorp waar hij woont. U zult ook het Cam Thanh-gebied bezoeken, welke is verwant aan de Mekong-Delta. Hier kunt u genieten van prachtige uitzichten. Ook gaat u naar een beroemd eetcafé, welke zijn roem dankt aan het recyclen van afvalwater. Rond 11:30 uur zult u weer aankomen in uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding in het mooie Hoi An.

Fietstocht over het platteland

Hoi An

Dag 12

Hoi An – Danang – Nha Trang

Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding, totdat u in de loop van de avond wordt opgehaald voor uw transfer (met lokale gids) naar het treinstation van Danang. Om 12:00 uur dient u te zijn uitgecheckt bij het hotel. Indien gewenst kunnen wij een late check out voor u reserveren, zodat u tot vertrek gebruik kunt blijven maken van uw hotelkamer (prijs op aanvraag). Laat in de avond vertrekt u met de nachttrein naar Nha Trang.

Overnachting: u verblijft één nacht in de nachttrein van Danang naar Nha Trang op basis van logies.

Dag 13

Aankomst in Nha Trang

Vanochtend arriveert u in Nha Trang en wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids en chauffeur die u naar uw hotel brengen. Uw kamer is beschikbaar vanaf 2 uur. Indien u meteen gebruik wilt maken van uw hotelkamer, kunnen wij een dagkamer voor u reserveren (prijs op aanvraag). De rest van de dag is ter vrije besteding in Nha Trang. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de uit de 8e eeuw stammende Po Nagar Cham Towers, welke vanuit het centrum te bereiken zijn. Bent u dol op waterparken? Breng dan een bezoek aan het Vinpearl Waterpark. Let op: het ontbijt is vandaag niet inbegrepen.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het TTC Premium Michelia op basis van logies en ontbijt.

Snorkelen

Nha Trang

Dag 14 en 15

Vrije dagen in Nha Trang

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Nha Trang. Mede door het 6 kilometer lange zandstrand, de mooie golven en de boulevard is dit een prima plek om even tot rust te komen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Tran Phu Beach of boek een dagtrip naar de Ba Ho Waterval (kosten niet inbegrepen). Natuurlijk heeft u deze dagen alle tijd om te duiken en de onderwaterwereld te verkennen. Actief of rustig aan, het is aan u wat u gaat ondernemen!

Dag 16

Nha Trang – Da Lat

Per transfer (zonder gids) reist u verder naar Da Lat. Deze bergstad ligt in de centrale hooglanden van Vietnam. U vindt hier prachtige vergezichten en natuurparken. Vele meren, watervallen en valleien bevinden zich in de omgeving van de stad. Da Lat ligt op zo’n 1500 meter hoogte en dit zorgt voor een heerlijk klimaat. Het stadje zelf heeft koloniale gebouwen, kronkelende straatjes, schilderachtige kerkjes en mooie tuinen. Bij aankomst in Da Lat wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Een aanrader is om te verdwalen in de 100 Roofs Bar in het centrum van Da Lat, de eigenaar heeft namelijk maar liefst 27 jaar gewerkt aan dit eigenzinnige doolhof-café!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Ngoc Phat Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 17

Vrije dag in Da Lat of optionele activiteiten

U kunt deze dag de stad op eigen gelegenheid verkennen. Het heerlijke klimaat zorgt er voor dat er vele (optionele) buitensportactiviteiten in de stad te doen zijn. Een van de populairste activiteiten in Da Lat is canyoning, waarbij u onder andere kunt ziplinen en abseilen. Ook kunt u watersliden van een glijbaan, welke is ontstaan op een door de natuur gevormde plek in de rotsen, is een te gekke ervaring! Naast canyoning kunt u nog meer activiteiten doen in en rondom Da lat, zoals mountainbiken, hiken of raften. De keuze is aan u!

Uitzicht over de centrale hooglanden

Da Lat

Dag 18

Da Lat - Mui Né

Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u per transfer (zonder gids) naar Mui Né. Mui Né is een surfersparadijs en beschikt over prachtige zandduinen, palmbomen en stranden. Van origine is het een vissersdorp. Er worden tegenwoordig steeds meer resorts en hotels gebouwd, maar ondanks dit is de rust hier zeker nog aanwezig. In de avond komt het dorpje écht tot leven en kunt u een hapje eten op de gezellige boulevard.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Pandanus Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 19

Vrije dag in Mui Né

Rust vandaag heerlijk uit en geniet van het mooie strand. Mui Né heeft een bijzonder klimaat dat wordt veroorzaakt door de duinen en de ligging, hierdoor is het hier (bijna) altijd goed weer! Dé bezienswaardigheid van Mui Né is de Red Sand Dunes. Deze liggen drie kilometer van Mui Né en bij een bezoek waant u zich even in het Midden-Oosten! Behalve rode zandduinen zijn er in de buurt van Mui Né ook witte zandduinen. Een andere leuke plek om te bezoeken in Mui Né is de Fairy Stream, ook wel ‘de Grand Canyon in het klein’ genoemd. De Fairy Stream is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Mui Né.

Fairy Stream

Mui Né

Dag 20

Mui Né - Ho Chi Minh City

U wordt vanochtend opgehaald voor een transfer (zonder gids) naar Ho Chi Minh City. In de middag maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour. In de stad zijn de Franse invloeden nog altijd duidelijk zichtbaar. U bezoekt onder andere het oude postkantoor, de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal (van de buitenkant) en het Reunificiation Palace. Ook brengt u een bezoek aan het wereldberoemde War Remnants Museum en de Thien Hau pagode. Tot slot bezoekt u de Binh Tay markt! In de avond kunt u een wandeling door de stad maken, of uit eten gaan in een van de vele restaurants.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Avanti Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 21

Excursie naar de Mekong Delta

In de ochtend vertrekt u naar My Tho, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Mekong Delta. Onderweg bezoekt u de Vinh Trang Pagode met haar opvallende architectuur. Tijdens de boottocht door de Mekong Delta ziet u niet alleen het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan u voorbij gaan, maar u verlaat ook verschillende malen de boot om dit van dichtbij te bekijken. Wat dacht u van een kokosnootworkshop, het proeven van heerlijk vers fruit en honingthee? U beleeft nog veel meer tijdens deze boottocht! Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Ho Chi Minh.

Boottocht over de Mekong Delta

My Tho

Dag 22

Vertrek

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u opgehaald door een Engelssprekende gids en chauffeur en naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht. Bij aankomst checkt u in voor de terugvlucht.

Dag 23

Aankomst

U komt aan op de luchthaven en kunt u terugkijken op een fantastische reis naar Vietnam!

Reissom indicatie € 1.919,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen voor de binnenlandse vlucht.
 • 23kg ruimbagage per persoon op de binnenlandse vlucht.
 • Hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De verblijven in de nachttrein zijn op basis van logies. De cruise op de Bai Tu Long Bay is op basis van volpension.
 • De lunch is inbegrepen op dag 5 en 6.
 • Het ontbijt is inbegrepen op dag 6 en dag 8.
 • Treintickets voor de nachttrein van Hanoi - Sapa, Sapa - Hanoi en Da Nang - Nha Trang in een (gedeelde) 4-persoonscompartiment op basis van logies.
 • Transfers zoals omschreven in het programma, in een voertuig met airconditioning.
 • Gidsbegeleiding zoals omschreven in het programma.
 • Inbegrepen excursies zoals omschreven in het programma, inclusief entreegelden.
 • Flesjes water tijdens het vervoer.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale gids/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Vroege- en late check outs.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum Vietnam, online voor vertrek aan te vragen, USD 25,00 per persoon, via https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt.
Neem vrijblijvend contact op