Mekong Delta

Yaxa Reizen

€ 939,00 per persoon
Beste reistijd november t/m april
Vrijblijvende offerte aanvragen

Fietsen en varen door de Mekong Delta

De Mekong Delta ligt ten zuidwesten van Ho Chi Minh City in het zuiden van Vietnam. De Mekong rivier, met een totale lengte van 4.200 kilometer vanaf de bron in de hooglanden van Tibet, komt hier uit in de Zuid Chinese Zee. De Delta is een wirwar van zijtakken van de rivier, kanalen, moerasgebieden, boomgaarden, groentetuinen en rijstvelden. Op en bij het water ziet u het alledaagse Vietnamese leven van het platteland. Men doet er de was, gaat in bad en koopt groente en fruit op de drijvende markten. Bruggen verbinden slaperige dorpjes en u ziet hardwerkende boeren aan het werk op de velden. Om dit goed in u op te kunnen nemen is, behalve de boot, de fiets een ideaal vervoersmiddel. U ontdekt het allemaal tijdens dit arrangement in de Mekong Delta.

Mekong Delta

 1. De drijvende markt van Cai Rang
 2. Chau Doc

BENIEUWD NAAR NOG MEER HOOGTEPUNTEN? NEEM DAN CONTACT OP MET ONZE REISEXPERT!

Reisprogramma

Dag 1

Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Can Tho

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Ho Chi Minh City voor uw transfer naar Can Tho waar u aan het begin van de middag aan zult komen. Na de lunch in uw accommodatie, verkent u de omgeving per fiets. U bezoekt onder andere de Cocoa Garden. Hier leert u hoe chocolade wordt gemaakt. Daarnaast kunt u uiteraard genieten van verschillende lekkernijen gemaakt van chocolade. U vervolgt uw programma richting de Mekong Rivier waar u het dagelijkse Vietnamese leven kunt aanschouwen. In de avond zult u op tijd terug zijn voor een kookworkshop en het diner.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Mekong Rustic Can Tho op basis van volpension.

Dag 2

Mekong Delta, Cai Rang en fietstocht

In de vroege ochtend vertrekt u uit Can Tho en neem u de boot naar de lokale drijvende markten van Cai Rang.

Elke ochtend komen hier honderden boeren samen om hun fruit oogst te verkopen. Cai Rang staat vooral bekend als één van de grootste drijvende markten van Vietnam. Na de boottocht brengt u een bezoekje aan een familiebedrijf die al drie generaties noodles met de hand maakt. U maakt mee hoe deze noodles worden gemaakt. Na dit bezoek zult u genieten van een licht ontbijt langs één van de prachtige kanalen in dit gebied. Om 10:30 uur vervolgt u uw excursie per fiets richting een familie die al 50 jaar traditionele messen maakt. Ook zult u vandaag kennis maken met de lokale bevolking, hier komt u meer te weten over de Vietnamese cultuur. Daarna kunt u heerlijk nagenieten van deze dag in de prachtige tuin van uw accommodatie.

Kleurrijke drijvende markt

Cai Rang

Dag 3

Can Tho – Cai Be – Mekong sampancruise - Sa Dec

U begint de dag vroeg met een fietstocht door de grootste lokale binnenlandse markt in Phong Dien. Het is een authentieke culturele markt waar vooral veel tropisch fruit wordt verkocht. Na uw bezoek keert u terug naar uw acommodatie om uit te checken. Om 08:00 uur wordt opgehaald voor uw transfer naar de haven van Cai Be. In Phu An Jetty begint om 10:00 uur uw excursie. U maakt een fietstocht door het prachtige afgelegen platteland. Onderweg heeft u een lunch in Restaurant Le Longanier dat gevestigd is in een uniek koloniaal pand. Buiten in de tropische tuin komt u heerlijk tot rust. Na de lunch stapt u aan boord van uw Sampan. Onderweg maakt u verschillende stops om kennis te maken met de lokale cultuur, bevolking en verschillende ambachten. Bij aankomst in Sa Dec kunt u een wandelingetje maken over de lokale markt. In de avond geniet u van een heerlijk diner met kaarslicht in een authentieke omgeving.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonshut aan boord van de Song Xang Sampans Cruiseschip op basis van volpension.

Dag 4

Sa Dec – Long Xuyen – Phu Tan

Geniet deze ochtend aan boord van een heerlijk ontbijt terwijl de prachtige omgeving voorbij trekt. Onderweg manouvreert de boot door drukke en smalle kanalen en komt u vele zogenaamde ‘monkey bridges’ tegen. Na de lunch aan boord arriveert u in Long Xuyen om daar een bezoekje te brengen aan Tiger Island. Vervolgens keert u terug naar de boot om de vaart richting Chau Doc te vervolgen.

Relaxen aan boord

Song Xanh Sampan

Dag 5

Phu Tan – Chau Doc

Rond 10:00 uur komt u aan bij de Victoria Chau Doc Pier in Chau Doc dat dichtbij de grens van Cambodja is gelegen. Chau Doc wordt ook wel de toegangspoort naar Cambodja genoemd. De middag is ter vrije besteding en kunt u Chau Doc en de omgeving op eigen gelegenheid ontdekken.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Victoria Chau Doc Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Chau Doc – Ho Chi Minh City

Vandaag reist u met een privétransfer terug naar Ho Chi Minh City.

Waar naartoe vervolgt u uw reis? Wij helpen u graag met reismogelijkheden. Vanuit Chau Doc kunt u de grens oversteken en verder reizen in Cambodja. Ook kunt u vanuit Chau Doc met een transfer naar de haven van Ha Tien gebracht worden en met de ferry naar het vakantie eiland Phu Quoc varen. Hier kunt u genieten van een paar fijne dagen aan het strand.

Het postkantoor

Ho Chi Minh City

Reissom indicatie € 939,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Privé transfers, zoals omschreven in het programma.
 • Excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids, zoals omschreven in het programma.
 • Overnachting in hotel/ sampan in een 2-persoonskamer/hut op basis van volpension. In Chau Doc verblijft u op basis van logies en ontbijt.
 • 3-daagse cruise met een traditionele sampan door de Mekong Delta.
 • Entreegelden zoals omschreven in het programma.
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum Vietnam, circa USD 25,00 per persoon (voor vertrek regelen).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier).
Neem vrijblijvend contact op